Fundering

Onderdelen voor fundering

De funderingsplaat van Izodom kan met succes worden gebruikt in plaats van funderingssleuven en klassieke funderingsmuren. Het betreft een funderingsplaat die op de werf wordt gegoten, voorzien van een klassieke stalen wapening of staalvezel.

Voor de uitvoering ervan worden basis bekistingselementen gebruikt, die door Izodom worden geproduceerd. Zo kan de funderingsplaat in verschillende vormen worden uitgevoerd in overeenstemming met het ontwerp. De ontwerper bepaalt de betonklasse en dikte van de plaat.

 
VOORDELEN
  • Uitvoeringstermijn

Door het gebruik van onze elementen wordt de uitvoeringstermijn van de fundering aanzienlijk ingekort tot 2 à 3 werkdagen!

 
  • Stabiliteit

De funderingsplaat is een monolithisch element en is daardoor veel stabieler dan klassieke sleuven en funderingsmuren.

 
  • Betere thermische bescherming tegen kou en vocht

Onze funderingsplaat kan gemakkelijker thermisch worden geïsoleerd, zonder dat er gebruik moet worden gemaakt van bijkomende verticale en horizontale isolatie, wat wel het geval is bij klassieke sleuven en funderingsmuren.

 
  • Eenvoudige uitvoering

Onze funderingsplaat bestaat uit eenvoudige elementen die zeer eenvoudig en zonder risico op fouten kunnen worden geplaatst.

 
  • Geringe diepte

Dankzij de uitvoering van een funderingsplaat die slechts 0,50m diep moet worden gelegd, bespaart u zowel tijd als kosten, met name voor de uitvoering van voorbereidende grondwerken.

 
  • Draagkracht van de ondergrond

Doordat de funderingsplaat de onderliggende grond minder zwaar belast in vergelijking met een klassieke fundering, bieden wij u meer mogelijkheden om te bouwen op gronden met beperktere draagkracht.

 

Uitvoeringsschema voor een funderingsplaat met buitenmuren van 45 cm (Super King Blok)